Nazdravljam Bogovom

Ateistka s pivo v roki in pogledom v prazno. Tema, dež, ogorek cigareta, ki še vedno gori in solze, ki ne pogasijo bolečine. Popolna harmonija, začetka, konca, nadvlade in ponižnosti. Vsemogočni se bohotijo v vsej veličini. In jaz čakam. Tukaj. Čakam nov udarec. Kot bi me bičali.

Le, zamahni!

Nimam več volje, niti želje. Predajam se.

Ves moj razum namreč ne zmore,  z nobeno  logično formulo, ki mu je na razpolago, razvozlati smisla tega kar se dogaja.

Prvo naklučje je bil spermij, ki je oplodil jajčece in nastajati je začelo moje telo. Drugo naklučje izbor duše, ki ste mi jo vdahnili. Potem je bilo polno čudovitih naklučij in potem tisto strašno, ki je vzelo vsa prej tako čudovita. In potem sem po naklučju preživela in po še večjem naklučju postala mati, a spet je nanaslo na naklučje, in kot je bil lep dar čudovito dete, ki sem ga povila, tako grozno je bilo prekletsvo vzgajati ga sama. A sem spet po naključju preživela. Kar nekaj let, kar nekaj lepih naklučij. In potem, ko sem že mislila, da so se naklučja končala si mi ponudil ljubezen, na katero nisem bila več pripravljena. Polno, popolno. In čudovit sad te ljubezni. A seveda, morala bi vedeti, da za toliko lepega obstaja naklučje, ki bo izravnalo tehnico s tistim grdim. Potem smo trpeli. Vsi vpleteni, ker ni bilo nobenega naklučja, ki bi to preprečilo, ker se je moralo tako zgoditi.

Potem sem po naklučju poskusila umreti. A mi po drugem, naklučju namreč, to ni uspelo.

Potem smo se delali, kot, da smo nekaj razumeli, a po naklučju, tisti, ki bi morali niso.

In še potem so se zgodila naklučja, ki so me pripeljala v nenaključno odpoved službe.

Po naklučju, sem ostala brez denarja in obetalo se mi je da, ga bom imela še manj.

A finančno skrb je po naklučju pregnal odhod ljubljenega.

Zdaj sem bila sama z otrokoma, brez službe, brez partnerja. Brez veze. In potem je nastal tisti grdi prejšnji blog, kjer hrepenim po smrti.

In drugi dan, pravzaprav že isti malo kasneje, so mi sporočili, da sem sprejeta v službo o kateri sem vedno sanjala in niti najmanj pričakovala, da bom sprejeta, prekleto naklučje. Nisem si drznila preveč se razveseliti, saj sem vedela, da pride novo naklučje.

Kmalu.

Odkrili so patološke tvorbe v nekaterih organih mojega telesa.

In potem sem nazdravila nebu, po naklučju z nasmehom na ustih in solzami, ki so kapljale po obrazu.

Popolno.

In to vse po naklučju.

  • Share/Bookmark
 

Komentarji (0)

Brez komentarjev

Odgovori

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !