Poporodni užitki ali carski rez ima konfekcijske prednosti

Kmalu bo 3 mesece kar sem povila še eno čudovito deklico. Tokrat ni šlo po naravni poti in so bili v bolnišnici primorani narediti carski rez,  saj se tamali nikakor ni zdelo primerno zakorakati v svet z glavo navzdol. Rešitev se mi je potiho zdela super, saj sem predvidevala, da je carski rez napram 11 urnemu porodu, ki sem ga imela pri prvi hčeri, mala malica. Potem pa me je vseeno stisnilo, ko so mi povedali, da ne bodo čakali do konca nosečnosti, ampak bodo zadevo opravili prej. CTG je pokazal popadke, ha ha, če bi jih hoteli, jih ne bi bilo. No, kakorkoli že, čez kakšne 4 ure sem se zbudila. V svinjko hudih bolečinah, brez kakšnih efektivnih analgetikov, ker da ti škodijo mleku, ki bo nastalo v dojkah. Mimogrede, po carskem rezu se mleko formira komaj tretji dan, tako da drugje po svetu porodnice prvi in drugi dan nafilajo z vsemogočimi analgetiki, tako kot pač to naredijo pri ostalih pacientih po operativnem posegu, ampak pri nas na primorskem to ne gre, vzgajajo močne matere bi lahko rekli. Otroka ti pokažejo za nekaj trenutkov potem ti ga odpeljejo, tako da resnično ni ničesar kar bi v prvih dneh lajšalo preživetje.

Pa je minilo tudi to in smo preživeli. Težko, saj je okrevanje veliko daljše kot po normalnem, pa še tako težkem porodu. Bolečine pa so še kak mesec neznosne. Ne moreš sedeti, ne moreš ležati, ne moreš dvigovati, ne lulat ne kakat, niti prdnit, kot si to počel prej. Midve s tamalo sva imele še to srečo da sva domov prišle v tednu, ko je zunaj trdovratno vztrajalo sonce s 37 stopinjami celzije, mi pa seveda brez klime. A kot pravim smo preživeli.

Potem po dveh mesecih, ko se zaveš, da si še vedno ženska in si poizkusiš stare obleke pa spet šok. Seveda je vse tesno, tisto kar spraviš gor te pa po uri ali dveh tako stiska v predelu maternice ali šivov, da preprosto spet zvlečeš nase stare zguljene hlače od trenirke, ki jih guzaš že celo nosečnost.

Pa sem si rekla, da grem po nekaj novega. In sedaj pride najlepše. Stavek: “Rabim nekaj širokega v pasu, ker me bolijo šivi po carskem.”.  In ne nekaj širokega ker je ostalo še nekaj trebuščka. In ne nekaj širokega, ker nisem več tako suha kot prej. Enostavno rabim širše hlače zaradi zdravstvenih težav. Ha ha, to je bil tako dober občutek, pa še prodajalka je bila gmotnejša od mene. Male male radosti. Mala zadovoljstva, ko pomislim da sem še vedno tudi ženska. Veliko veselje, neizmerna radost pa sta ne glede na carski rez, trebušček, ženskost ali bilo kaj drugega doma, ob pogledu na to čudovito dete, ob dotiku nežnega lička, ob nasmehu tega čudežnega, tako pametnega, tako zrelega in lepega otroka. Še lepše pa je to, da je moja.

  • Share/Bookmark
 

Komentarji (0)

Brez komentarjev

Odgovori

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !