Centre za socialno delo je treba ukinti

In vse socialne delavce za njihove nestrokovne poteze, katerih posledice so bile tako ali drugače ogrožanje prosilcev pomoči, je potrebno sankcionirati. O tem ves čas pišem, nekompetentni ljudje z miljon diplomami na ključnih mestih državnega sistema, funkcioniranja, ki ne funkcionira. In brez izkušenj, 4 leta faksa, ki so ga financirali starši, in potem super služba, brez odgovornosti, pa če ravno s svojim imbecilizmom zjebeš par družin, pač nisi mogel predvideti, da se bo tako končalo. That’s it. Kdo sploh so tej ljudje s toliko pristojnosti, ki dajajo in jemljejo finančne pomoči kot in kadar se jim zazdi, ki zapirajo mladostnike v poboljševalnice in umobolnice kakor se jim poželi. Kdo so tej ljudje ki si lahko vse to privoščijo brez, da bi za napake bili degradirani, suspendirani ali izločeni. Mlade smrklje rožnatih otroštev z jebano diplomo v roki, ki nima pojma kaj je življenje, kaj trpljenje, garanje, jokanje, stiska. In potem taki ljudje krojijo vsode tistih, ki vsega tega nimajo, ki razen bede ne poznajo drugega. Socialne centre je potrebno ukiniti, socialne delavce zaposliti kot administratorje, proizvodni kader ali kaj podobnega. Ustanovi naj se socialna policija, ki naj nadzira stanje na terenu in tam tudi ukrepa. Ne rabimo toliko birokratov kot se jih gnete v pisarnah lokalnih CSD. Nadzor, nadzor in še enkrat nadzor. Nad prosilci pomoči, nad tistimi ki jo delijo, nad zlorabami, nad ukrepi in nenazadnje nad opozorili bližnjih in širšega okolja. Menefregistični in vase zagledani kader tu nima kaj početi.

 • Share/Bookmark
 

Komentarji (13)

 1. NoMercy 3.04.2009 ob 14:02

  Se strinjam. Nepismena ženska zna roditi in “gor spraviti” otroka. Te visoko kvalificirani pa zajebajo človeka in familijo 1-2-3

 2. nora 3.04.2009 ob 14:09
  nora

  Nekako tako ja.

 3. Hotimir 3.04.2009 ob 14:55
  Hotimir

  Mislim, da bi res to ” stvar” ali stvor resnične reorganizirati. Popolnoma. Podpišem se pod norin tekst. Po eni strani ohole in neživljenske birokratinje, ki vehementno odločajo o usodah ljudi, ki večinoma niso po svoji volji v slabem položaju, potem pa ko nekaj zagusti, ko nastopijo res prave težke razmere, ko se je treba znati odločati in obnašati, pa vidimo direktorico CSDja , ki je zamočil totalno, grozno, kako panična maha z rokami, vpije, da ima CSD svojo resnico, naganja novinarje in se vede, kot bi bila zdrogirana. Najbrž bi vse tiste ohole puže, ki jih opisuje nora, v resnično težki situaciji reagirale podobno…po kurje.

 4. Fehim 4.04.2009 ob 00:42

  Luda, ki si ti ? Sam se kregaš neki zadnje cajta?

 5. nora 4.04.2009 ob 03:20

  Fehim sej veš, recesija in to… a ti?

 6. Fehim 5.04.2009 ob 19:22

  Neč men recesija ne nuca, tud sam prej brez dinarja bijo

 7. nora 6.04.2009 ob 11:55

  Ah sej pa ni vse v dnarju…

 8. ali.karimi 6.04.2009 ob 16:46

  No, saj marsikateri iz CSD dobro dela, je pa res, da je potrebno sistem spremeniti. Problem birokracije pa je v tem, da vsaka garnitura zaposli nove ljudi, stari pa ostanejo, tako jih je vedno več in tako nihče ne dela nič ali malo. Mi, ki smo samozaposleni in ustvarjamo, pa jih plačujemo. Še prej bi ukinil socialne podpore, saj je cca. 80 % prejemnikov do podpore neupravičenih in jim samo predstavlja dodaten zaslužek k siceršnjemu delu (na črno), tisti, ki jo res potrebojejo pa posledično dobijo manj.

 9. nora 7.04.2009 ob 14:01

  Jap Ali, to je to, zdaj DDV, pa davek na dobiček, pa doplačila akontacij, pa pol dohodnina pa visoki prispevki, daj daj daj, ti samo daj, za sosednjimi vrati pa slišim jugo glasbo in veseljačenje, nov Ford, nov Opel, otroci zastonj šole, zastonj vrtce, stanovanje, podpore, otroške itak plačujemo bedaki, ki smo samozaposleni in oni ki niso itd. … in potem ko bo zmanjkalo za vse te dajatve, ko ne bomo imeli za položnice, ko se bodo skrbi spremenile v sunkovit strel… jugo muzika bo še vedno donela po stopniščih in še vedno bodo ostali taki ki jih bodo financirali v nedogled.

 10. princ 11.04.2009 ob 17:54

  Mogoče en drugačen pogled, ki pa sploh nima namena zagovarjat socialne delavce niti ne neprijazne države.

  Ljudje, malo bolj samokritični bodite. Nevzgojenega otroka sproducirajo ponavadi starši, ne učitelji. Za obupne družinske razmere so ponavadi spet krivi starši ali eden od njiju, ne CSD. Slaba plača je ponavadi odraz slabe izobrazbe ali slabe sposobnosti, usposobljenosti delavca. Zdravstvene težave so v večjem deležu posledica naših razvad in ne slabega zdr.sistema. Sodni zaostanki so rezultat slabe organizacije sistema in slovenskega melosa (sla po tožarjenju), ne pa slabih sodnikov. Slovensko novinarstvo tone vse globje, ker najraje kupujete rumeni tisk.

  Želim si le, da malo razmislite in počistite pred svojim pragom… potem pa zopet komentirajte.

 11. nora 14.04.2009 ob 11:15

  Princ, tako je, no skoraj tako, zato pa imamo CSD-je, da vstopijo tam kjer starši odpovejo! Za sodišča se ne strinjam, dejstvo je da naša sodišča ne funkcionirajo in da se Slovenci bore malo tožimo napram ostalim razvitim državam. Sicer je pa vse odvisno s katere perspektive človek na problem gleda, verjetno je celo incest ljubek če nanj pogledaš iz zornega kota tistega ki zlorablja. Ta čudovita relativnost.

 12. robi 14.04.2009 ob 21:07

  Ja tako je to. Tudi jaz sam sem imel v mladosti socialno podporo. In ko sem jo zaprosil in nato tudi dobil, ponoči nisem mogel več spati, ker sem v sanjah samo še poslušal tebi podobne. Še sreča da sem dobil zdravila in se je potem v moji glavi vsaj za malo časa vse pomirilo in povem ti, če dan današnji izgubim službo, se rajši vržem v gnojno jamo, kot da še enkrat prosim za socialno podporo. Sicer pa moja plača je kurckaj večja od socialne pomoči. Pa ne samo moja, še od marsikoga. Ja tk pač je, ja. Še kr zajebano. Saj drugače je v redu. Nečakinja me ne nadleguje več in sem bil malo potrt,zdaj se lepo obnaša do mene, vsaj takrat, ko je kdo od starejših zraven. Časi se spreminjajo, ja je še kr zajebano za sodnike, če ni več lopovov, zdaj se hranijo od takšnih socialnih tipov kot sem jaz. Omejitev je bila 60, vozilo pred menoj 50, prehitevam dosežem 70 in potem še polna črta in za njo policist. Kazen 20 eur takoj ali 40 potem in seveda nasmešek na njegovih ustih, in kimanje gor dol moja glava in povešene oči. Sicer pa nora, ka si tk jezna, a te je kdo raspizdo spet, da si tk jezna na CSD.

 13. princ 15.04.2009 ob 22:44

  hm, sodišča ne funkionirajo dobro… s tem se strinjam in nisem trdil česa drugega. Ampak napaka je v sistemu in ne v posameznih sodnikih, ki jih rumeni tisk tako rad razgalja. Ampak kaj bi govoril… raja pač želi kruha in iger…če jim pa že kruha ne dajo, naj bo več iger.

Odgovori

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !