Najina stvar

Svet se spreminja in z njim se spreminjam tudi jaz. Svet se naenkrat vrti v drugo stran in z njim se vrtiva midva. Pred mano se je razprostrel nov razgled in ti si tisti, ki mi ga je začel razkazovati. Vse tisto kar sem nekoč želela videti in vedeti je prišlo s teboj. In vse tisto česar sem se bala in pred čemer sem trepetala je izpuhtelo ko si me objel. Tako malo a tako ogromno mi je bilo potrebno. Začutiti, da me ima lahko kdo rad. Tudi mene, kljub temu kar sem in kar nisem. Kar tako. Imeti mene rad, me dojeti, razumeti, da ne zahtevam, da ne igram, vedeti, da je vse kar potrebujem to, da me ima spet nekdo rad. Pa čeravno ne za dolgo, pa čeravno za nekaj dni, pa čeravno vem, da me boš ti imel za vedno. Tako kot jaz tebe, tako kot midva naju. In čeprav se bodo nekoč najine poti spet ločile in čeprav bi kateri od naju našel novo ljubezen, nekoga, ki bi mu pomenil nekaj drugega, nekaj “več”, najin imeti se rad je večen, ker boš vedno nekje v meni in jaz v tebi. Čudovita je ta najina stvar, pa sploh ne znam definirat za kaj se gre. Tako prijeten mir me prevzema in tako prijetno sem spet jaz. Kot takrat, ko sva začela to najino pot. In ljudje me sprašujejo kaj mi je in prilagajo nenavadne pridevnike. Izažarevaš tak mir, tako pozitivnost. Jaz, ki toliko let bežim, brezglavo, panično, od sebe od drugih od življenja. Jaz, ki sem negativna, temačna, črna v črnem. Jaz sem končno spet jaz. In to vse na račun tvojega objema, prave besede, nežnega poljuba. Brez obljub, ki jih ne rabim, brez pričakovanj, ki so nepotrebna. O Bog, niti pomislit nisem mogla, da se bo vse to kdaj vrnilo, spotencirano z zrelostjo, z izkušnjami. Mogoče končno le dojemam igro tega univerzuma, mogoče sploh ni tako hudo kot se je zdelo.

Kako lepo se smejiš, pa bi me morala preklinjati, ker te vedno znova prebujam. In jaz ti omamljena odgovarjam, da je to najlepše zlo, ki mi ga lahko zadaš. In potem se še tesneje privijeva drug k drugemu in potem ugotoviš, da te danes že lahko gledam v tiste tvoje globoke oči nekoliko dlje kot sem te včeraj. Da se počasi topim v njih in se zopet vračam k tebi, k sebi, k nama. In vse ti je jasno in ko govoriva so najine besede le ponovitev misli, ki jih še nisva izgovorila a jih že veva. Brez razlag, pa non stop razlagava. Neverjetno.

In nekdo drug je pred teboj vse to preziral, še nekdo drug zanemarjal, nekdo samo jemal, nekdo preklinjal, obsojal, pritajeno hvalil, hlinil, sleparil in jemal, jemal in jemal. Da sem verjela, da je tako prav, da več ne zaslužim, da sem med slabimi najslabša, da se je vse kar se je zgodilo, bolj ali manj narobe, zgodilo tako, ker sem bila jaz bolj ali manj narobe, jaz kriva, napačna. Pa je bilo treba le odvreči ponos in sneti masko, postreči resnico tako kot je, golo, čisto, čeprav včasih za druge bolečo nedopustno. A tebi ni mar kako boš izpadel, ali je kul ali boš premalo moški, če priznaš stvari, ki jih nekateri zaradi tega ali onega ne zmorejo. Ti si enostavno jaz. Čista, prozorna duša, ki raje kot nekaj izkrivljenega nima nič in, ki bo pripravljen gristi in mleti še tako trdo meso, da mu le pride do živega. V srž, v bistvo, vame.

In če najini zmenki v povprečju trajajo 14 ur in so nama premalo, bo tale najin vikend na obali seansa seans in spet bom krajica v tvojih rokah in ti boš kralj, ki mu bom vedno vdana.

In če pomislim, da je to le uvod, da sploh še nisva prišla do ljubezni….

 • Share/Bookmark
 

Komentarji (15)

 1. ali karimi 12.02.2009 ob 23:42

  juhu

 2. Nace 13.02.2009 ob 00:55

  lepa… za razmislt ornk

 3. mayozi 13.02.2009 ob 01:21
  mayozi

  vikend ja. jbi tud. lucky girl ;)

 4. boštjan 13.02.2009 ob 07:21

  tole je obsojeno na propad,tolk si duhovno faking pocukrana

 5. solinar 13.02.2009 ob 08:45
  solinar

  Lepo se imejta in uživajta maximalno na tem Valentinovem zmenku…želim ti, da je od sedaj naprej tvoje življenje en sam velik zmenek ;-)

 6. luus 13.02.2009 ob 09:25

  Vsaj eni so srecni… uzijta(e) dan in zivljenje..

 7. nora 13.02.2009 ob 11:13
  nora

  @boštjan, itak, še zmer mu ga pa lohk duhovno faking dobro potegnem :roll:

 8. princ 13.02.2009 ob 18:10

  @nora: me veseli tvoja vzhičenost, tvoje razsvetljenje, tvoja Sreča. Privoščim ti in to popolnoma odkrito, pa čeprav te ne poznam. Stvari bodo iz tedna v teden boljše. Samo negujta zadevo in nimata kaj zgrešiti!

  Mimogrede: pred parimi urami si imela precej bolj obširen in oster odgovor za boštjana! Kam pa je to izginilo? ;)

 9. robi 15.02.2009 ob 22:38
 10. blažka 17.02.2009 ob 20:14

  Kar kurjo kožo sem dobila…vse lepo še naprej ;)

 11. robi 17.02.2009 ob 21:50

  Zunaj gre snegec in je lepo. Malo sem se zabaval na cesti, ko sem šel po tamalega. Snegec je in še sreča da nisem na primorju. Danes je res čista romantika. Sploh ne veš kaj zamujaš. Snegec.

  http://www.youtube.com/watch?v=tt8d3Shlfrg

 12. robi 22.02.2009 ob 14:04

  Darja Pristovnik

 13. robi 27.02.2009 ob 18:00

  V redu, objavi tisti video na gori, pa daj mi svoj naslov prosim, pa e-mail, pa telefonsdko številko.

 14. nora 27.02.2009 ob 19:22

  @robi, ja in eno glasbeno željo in uro s kukavico, btw tisti tvoj filemček je že davno zbrisan in res ampak res tudi ko ni bil se z njim nisem ukvarjala. Nimam ne casa ne želje po poglabljanju virtualnih stikov in bolj jasno kot tako ne znam povedat, da nisem zainteresirana za nikakršnji osebni stik s tabo ali katerim drugim virtualnim psihopatom. Ne zameri ampak na lep način pač nisi razumel.

 15. robi 27.02.2009 ob 23:28

  Ja hvala da vem, P-S-I-H-O-P-A-T. V redu. Zate smo vsi psihopati, zato,ker danes črno gledaš. Sploh ni tako kot je morda videti. Morda tisti norci s kitarami res ne simbolizirajo mož z brzostrelkami in tisti malo bolj amplakt al kaj že, tiste, ki so se že naveličali brzostrelk. Ne vem, kaj je res in morda ti ne držiš vibratorja v roki. Pojma nimam. V redu, na internetu se nikoli nisem izživljal, napisal nisem nič psihopatskega. Pravzaprav, pa sem več časa brez računalnika kot z. Nikoli nisem imel bloga, je pa res, da sem jih prebiral, ampak ne zato, da bi oddajal komentarje, vsegaskupaj sem jih oddal kakšen ducat, le na tvojem sem se malo bolj rastipkal, ker si mi pač dopovedovala, da je to nekakšen tvoj ventil, pa sem se jaz tudi malo rastipkal. Sicer, pa me skos nekaj gnjavi v glavi, daj pojdi si malo bloge pogledat, itd. in oddaj kak komentar z našo pomočjo. In skoraj zmeraj mi rata. In zdaj ti verjetno ne rabiš bloga, vsaj tako sklepaš, napravila si ga zame. E, ampak imaš tako prismojeno ime, nora, to bi lahko bila vidva. Ja, ampak drugače se ni dalo. A res? Ne ni tako. In zdaj mi še jupiter skače po glavi, pa ne vem kaj še. Eto, res je malo bolan, ampak to je itak zaradi mene. Saj bi se dal na pol prežagat, ampak danes te izbire ni več na srečo. Morda bodo v prihodnosti napravli za take modele, kot sem jaz in ti evtanazijo. Ampak potem nas lahko itak pol uspavajo. Tako, da tudi jaz ne vem, kako in kaj. Sicer pa, zakaj si tako lepo napisala zadnji komentar, v resnici si morda bila jezna, meni pa besede tako lepo zvenijo, tako, da sem se še bolj zaljubil v tebe. Hmmm.

Odgovori

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !