Med mano in mano

Je že res, da sem ena tistih uporniških in samosvojih duš, ki zmore brez vseh in vsega. Četudi padem, se poberem in četudi nimam kril znam leteti sama. Sem dan in noč, hrup in tišina, ogenj in voda, sem vse in hkrati nič. Dobra med slabimi, pametna med neumnimi. Sem zemlja pod tvojimi nogami, zrak med tvojimi rokami. Sem vse česar ne vidiš, ker sem samoumevna. Sem vse kar si lahko vzameš, ker ne zmanjkam.

Sem lutka tvojih nitk in sem spomin, ki si ga pozabil, sem pesem, ki je že izpeta, sem želja izživeta. Sem to kar je še ostalo, obglodana kost, vsedlina kave. Sem še vedno to brez česar me ni, a nisem več to za kar se živi. 

Ne razločim dobrega od zla, ne vidim ne vrha ne dna, ne znam naprej in ne morem nazaj, ne vem kaj mi je želja in kaj gorje, ne čutim kaj je vžitek in kaj bolečina, ne ločim solze od smeha, ne veselja od joka. In ničesar ne morem zagotovo potrditi ali ovreči in v nič ne verjamem bolj kot dvomim. Kar naenkrat sem postala tehtnica vsega kar obstaja, toliko kot mi je do tebe toliko te sovražim in toliko kot sem živa, toliko me je umrlo. Za nič se ni vredno bojevati in ničesar ni, kar bi me pripravilo se vdati. 

Vem vse a tega ne razumem, in vse tisto kar sem nekoč razumela ne vem kam se je skrilo. Ni enega kamna na katerega bi stopila, da bi prebrodila to deročo reko in ni zatočišča na bregu kjer bi si lahko odpočila. In ko že skoraj skočim, da zaplavam, pa čeprav bi me odneslo, se spomenim, da ne plavam sama in da v dvoje tega toka ne bom premagala. Zato ostajam tu na tej strani, čeprav vidim da je na drugi lepše. In po tihem te preklinjam ker si me zvabil v te globine, in istočasno se ti opravičujem, ker sem pričakovala, da boš most, ki mi ga nikdar nisi obljubil. In strmim tja čez in čeprav je to nek drugi breg, slutim, da sem nekdaj na njem že bila.

Sem brezdomec v mestu Ljubezen in sem kraljica v pokrajini Praznina. Sem hudobnež med angeli in angel med demoni. In sem nič v očeh vsega in sem vse v očeh ničesar.

Po svoje bi potrebovala tudi jaz malo strehe nad glavo in po svoje bi bil že čas da se odrečem tujemu prestolu.

  • Share/Bookmark
 

Komentarji (1)

  1. Uros 17.01.2009 ob 22:07

Odgovori

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !