Želja, ki ni želja

Zvečer, ko vse potihne in ko nad mesto leže noč, ko se človek umiri in mogoče tako kot jaz, sede na balkon, prižge cigaret in se zazre v nebo.
Misli odmakne od skrbi in načrtov, s pogledom po nebu išče odgovore na večna vprašanja. In vsa tista tišina, ki bolšči vanj mu brez ene samcate besede pove več kot kupi enciklopedij. Potem, nekoč, kar tako pa se utre zvezda, ravno takat ko veš kaj bi, po čem hrepeniš, kaj želiš. In meni se je zgodilo v minulem poletju, da sem strmela tja gor, ravno v zvezdo, ki je nato padla. Osupla sem jo opazovala in sama pri sebi zašepetala: “Ok, pa naj bo on to.” Zgledalo je kot neko preroško znamenje, saj sem se trenutek pred tem ukvarjala z njim. Premišljevala sem zakaj mi je bil poslan in zakaj je tako drugače ob njem. In nisem mogla da si ga ne bi zaželela ko pa so tam gor hoteli prav to. In res se je zgodil, on in vsa tista neznana čustva in drugačne globine in vse to.

In danes sem spet bolščala v nebo. Iskala zvezdo, ki bi se utrnila, da bi si zaželela, da te nikdar nisem spoznala. A zvezde so me samo opazovale, tiho so se mi režale. Potem sem se nasmehnila še jaz. Budala, že tako ni za verjet v te vražerije, ti bi pa še rada pretentala nebo.

Želeti si nekaj česar si sploh ne želiš. Pa v to sploh ne verjeti. Čudna so ta pota gospodinjina ;)

L’amore fa stupidi anche i saggi. L’amore…

 • Share/Bookmark
 

Komentarji (12)

 1. Robert 10.01.2009 ob 22:16

  Jaz sem enkrat na balkonu pil pir in videl utrimek. Zaželel sem si da bi videl še enega. Ni ga bilo. Potem sem spil pir do konca in si zaželel še enega. Šel sem v kuhinjo, pogledal v hladilnik in videl še enega … Zdaj pa ne vem ali se mi je želja uresničila ali ne.

 2. robi 10.01.2009 ob 22:48

  Ja, jaz sem jih tud že videl na miljone, pa pir tud pijem.

 3. nora 10.01.2009 ob 22:50
  nora

  @Robert si mi prov sline naredu, grem gledat na balkon če se kaka piva utrne :mrgreen:

  @robi na zdravje ;)

 4. Robert 10.01.2009 ob 23:03

  To je bilo poleti. Zdaj je pri nas minus sedem. Ne grem na balkon pa če vse zvezde naenkrat padejo dol.

 5. nora 10.01.2009 ob 23:07
  nora

  Ja sej jst tud ne bi šla pa ni druge če hočem kadit. Mam pa vse rekvizite, spodnji del zavijem v deko zgornjega pa odenem s tremi flis majcami. Talepš je zjutrej ko je vse to zavito samo prek pižame…haha, mam filing da je nekej kozaškega v meni

 6. Robert 10.01.2009 ob 23:08

  Po opisu bi rekel, da si bolj podobna kakšni begunki …

 7. nora 10.01.2009 ob 23:12
  nora

  ne to pa ne…no mogoče takrat ko imam mokre lase in si na glavo potegnem še smučarsko kapo :)

 8. robi 11.01.2009 ob 10:54

  Nisem šol na pivo, ampak sem šol spat. Zdaj se mi pa lušta kapočinota, pa od novga leta ne kadim več, no, včeraj sem malo, zato ko nočeš bit moja begunka, zdaj grem pa na kapučino, zato ko ne bom mel kape gor, ker ne grem v klet, ker ne bom kado. Sam zdaj ne vem če ne bom spet, ker se mi spet lušta, no saj čez pet minut se mi mogoče spet ne bo. Premalo sem strog do samega sabe. Daj “Nora”, malo dajaj spodbudo, da se neha kadit, ne pa da še sama kadiš. Res si smotana, ko nisi resna. Preveč se zafrkbavaš. Jaz pa tudi zraven tega bloga in to ne vem, če bo kaj dobrega prineslo. Po sporočilih sem videl, da je spet nekaj razneslo. Na mojmu MSN-ju, pa se mi prikazuje ena pičkica ki stoji za enem Jumboplakatu in me maltretira z Angleščino. Včeraj je bila tudi ful privlačna, ampak kaj, ko je imela na sebi boksarske rokavice.

 9. robi 13.01.2009 ob 20:53

  Ja bilo je nekaj, pa ni več, kako to? Hm, ja, ne vem, ja zakaj, ja. Hm. Ja no hm tako pač je. Hm. Hm. Pivo, pir, hm beer, pivo, laško, union, hm, ja bilo je nekaj, hm, ja tilt. Ne, ne mislim, da so tiste stvari za vse prepovedane. Če je lepo, je pač lepo.

 10. nora 15.01.2009 ob 18:40
  nora

  tudi ta komentar mi ni bil všeč :mrgreen: … brišem!

 11. robi 15.01.2009 ob 21:28

  Enim ja, drugim ne. Bil je na svojem mestu. Sam nekaj moraš vedet, jaz si ne upam preveč pišk sanjat, ko potem me odnese in postanem dela melanholik. Saj veš, je še kr zajebano življenje. Playboyu pač ne smeš konkurece delat, pravzaprav so lepi trenutki v življenju, ki jih moraš obdržati zase, ker drugače izgubijo pomen. Zame ne skrbi, ko sem vse pozabo, ko sem fajhn malo, jutri pa je nov dan. Pravzaprav bi bilo najbolje, če celega izbrišeš, pa ne zaradi tebe, zaradi mene mislim. Glp

 12. Robi 15.01.2009 ob 22:40

  Mimogrede, povej mi , kje je zdaj Merlin Nanson in Indijanci, da mi bodo pomagali jutri počistit stanovnje, ki ga delamo. Ja, pa fugiranje je pač ena zajebana stvar. Vsi tega ne znajo, al i pa nočejo, bog si ga vedi. Pa tisti klavci, ki koljejo v mesnicah, saj veš, mesta so velika in eni Slayerji ti zagotovo ne bodo v pomoto. Pa tista Sepultura in Brazilski gozdovi, veliko je za napisat ja. Pa Typ o negative, ja ko je treba v Las Vegasu kanalizacijo poprvljat, o ljuba Boginja usmili se me prosim, ker oni se me ne bodo. No, saj mogoče sploh ni tako kruto, kot se zdi, ker en del si pa le zamolčala in tisti nam vsem vliva strahospoštovanje, ampak tega res nebi smel natipkati. Zato izbriši ta komentar prosim. Pravzaprav, pa je skoraj vseeno, ko itak so vse samo misli in blodnje.

Odgovori

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !