Za popizdit

Se zgodi… ma ne, se ne zgodi, to se pač ne dogaja, to se lahko pripeti le meni. Kakorkoli že, naneslo je tako, da zaradi bolezni, zaradi dela in le redkih prostih dni in še iz tisoč drugih vzrokov ampak o tem kdaj drugič, moja hči tokrat ni bila v varstvu pri babici ampak babica pri nas. Vse v redu in prav, zame skoraj boljša opcija, ker mi tako po delavnikih ni potrebno skakati k njima na obisk in imam malo večinoma ob sebi. Toda dovolj, počasi imam vsega dovolj, res dovolj. Stanovanje je v nekaj dneh postalo odlagališče nepotrebnih predmetov, skladišče odvečne hrane in najhuje kar se lahko zgodi, postalo je stanovanje nekoga drugega. In ne da babica ni vešča gospodinja ali da ji ne bi bilo za nič mar, ampak enostavno gledava na stvari z drugih zornih kotov. In če imam jaz ponev v omarici na drugi polici je ona ne more postaviti na prvo. In če imam jaz kozarce za vino v zgornji omarici jih ona ne more postaviti v spodnjo. In če imam jaz navado da je kuhinjski pult prazen ga ne more ona vsakodnevno oblegati z marmeladami, sokovi in ostalim. Če so čistila v omarici pod koritom jih nima pravice prestaviti drugam in če imam jaz navado posodo oplakniti najprej pod tekočo vodo in šele nato odložiti v pomivalni stroj zato da je posoda res čista ko je oprana se to tako dela. Kratko in malo, utrgalo se mi bo. Da ne omenjam, da ta mala to dojema kot počitnice v vseh pogledih. Njena soba je postala totalno neprehodna in njene igrače in knjige in obleke in ostalo sranje visi po vseh stolih, omarah in omaricah po stanovanju. Sploh nevem kako je z njeno higieno in koliko dni že ima na sebi iste spodnje hlače. Toda nič več. Babica je odšla segret bajto, hvala bogu, tukaj pa je eksplodirala moja potreba po disciplini. Dete sem okopala od pet do glave, kuhinjo zribala do visokega sijaja, obleke zgubljene po stolih pa so zletele v koš za pranje. V otroško sobo si še ne drznem pogledat, predvidevam pa da po viharju, ki je divjal po tem najin brlog vsaj na hitro zadošča minimalnim standardom hišnega reda. Potrebno je še marsikaj, čeprav sem pometla, bi bilo potrebno še posesati in pobrisati potleh. Kopalnico sem na hitro pomila, umazane površine pobrisala, a kaj ko bo jutri tu popolnoma tako kot je bilo kako uro nazaj. In spet bom prelagala posodo in iskala pripomočke in preklinjala in si grizla ustnice, da ne povem preveč. In res imam rada to našo babico in res se dobro je od kar je pri nas toda naj že pride ta prekleti ponedeljek, da bom spet gazda v na svoji zemlji. Drugače, ma nič….popizdiš!

 • Share/Bookmark
 

Komentarji (13)

 1. en passant 3.01.2009 ob 01:00

  …verjamem, da je bilo ta “mali” lepše ob tvoji babici,ker si perfekcionist in verjetno devica po horoskopu. Že po tem članku sklepam ,da si sama z otrokom in če se ne spremeniš boš tako tudi ostala. Babico si ti rabila in ji je ravno zaradi ne preterane čistoče dana ta starostna nagrada…ti je ne boš dočakala… Bollj okoli sebe čistiš …bolj si odnose umažeš… Sori, če si slepa sem ti samo podal palico da otipaš pravo pot…Čao..

 2. nora 3.01.2009 ob 11:31
  nora

  ja verjetno imaš prav ampak ne morem iz svoje kože…sem pa bikica drugače ne devica in ja sama in ja vem da bo tako ostalo in nadvse sem babici hvaležna in iz srca jo imam rada, toda žal tega ne prenesem, tako me je vzgojila in taka sem postala, stvari sodijo na svoja mesta pa naj to drugim ugaja ali pa ne….jaz sama ne funkcioniram v kaosu, čeprav nisem taka orto perfekcionistka kot zgleda a tistemu higienskemu minimumu kjer se človek normalno giblje in diha mora biti zadoščeno…. in od tega ne odstopam….

 3. en passant 3.01.2009 ob 12:46

  …ja bikica res ne more iz kože, čeprav se mi zdi da si izven nje in ne moreš not …ali pa nočeš…Zemeljski si ko so zajebani kot sama zemlja…pa vseeno tudi zemljo voda omehča in jo naredi rodno…zato . ko boš depresivna pridi na moj blog in preberi nekaj aforizmov..? Ne morem ti pa zanikat moč in širino tvoje energije… :) Čao…

 4. nora 3.01.2009 ob 12:52
  nora

  ker pa je tvoj blog…enega od podvojenih komentarjev sem ti zbrisala?

 5. Robert 3.01.2009 ob 21:51

  O, mami, mami … kaj vse te skrbi. Ja kaj pa pol če je malo razmetano? To boš ti vse poštimala. Dete je pa le v najboljših rokah.

 6. nora 4.01.2009 ob 19:02
  nora

  bla bla bla bla…kaj se ne smem potožit?….vse to vem in sem že napisala da sem ji hvaležna…ampak kaj bi te tolk stalo tebe al pa koga druzga, če bi reku, da uboga jst al pa kej podobnega…sicer se pa danes stanovanje sveti in na koncu je bila babi bolj zadovoljna za to kot jaz…

 7. 1danica 4.01.2009 ob 19:19
  1danica

  Upam, da babica ne bere blogov, sploh za tvojega boljše, da ne. Drugače se bo pa vse poštimalo. Malo kaosa tu in tam ti ževljenje začini v taki meri, d boš še bolj cenila ekaotične dni in se boš zaradi tega imela še bolj fajn.

 8. Robert 4.01.2009 ob 21:41

  No, saj si pridna.

 9. nora 4.01.2009 ob 21:57
  nora

  :mrgreen: hvala…

 10. ali.karimi 5.01.2009 ob 15:44

  si me nasmejala, zveni znano.

  Lepo leto.

 11. nora 5.01.2009 ob 19:46
  nora

  @ali…a imaš ti tud tako babico?….lepo leto tudi tebi….

 12. ali.karimi 6.01.2009 ob 16:39

  Moja babica dela takšne probleme moji mami, ki je vsa živčna, ker po enem tednu ničesar več ne najde. Zunanjem opazovalecem nam je zadeva skrajno zabavna.

 13. 1danica 6.01.2009 ob 16:57
  1danica

  Jaz si zake problme znam narediti kar sama – ne potrebujem nobne pomoči :)

Odgovori

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !