Kako malo je treba… pa te ni

Prebudi me rahel objem in poljub. Ko odprem oči se mi tik pred obrazom smehlja malo še zaspano ženšče. Privije me k sebi, odločno kot bi to storila kakšna odrasla roka, kakšno odraslo telo in me prične ljubkovati, božati in mi šepetati. Ne pustim si vzeti tega sladkega trenutka, čeprav še na pol v snu, takoj vrnem poljube, vrnem objem in se prepustim prijetnemu vonju domačnosti in nežnosti.

Po precej prazničnem zajtrku skuham kavo, raztegnem kavč in nama pripravim kraljevsko gnezdo za lenarjenje. Zabubiva se pod debelo pregrinjalo in razigrano klepetava ter brskava z daljincem po programih kabelske TV. Ustavi se na neki fantazijski komediji, ki meni nikakor ni po godu in kot hipnotizirana pozabi na svet okrog nje. Toda ne pustim se odgnati, še tesneje se privijem k njej in pričnem z branjem knjige, ki se počasi že bliža koncu. Nekajkrat vmes odtržem pogled od zdelanih platnic in jo opazujem. Preveva me čudovit občutek, da imam vse kar si lahko želim. In še več. Da sta mi lakomnost in potreba po nekom tretjem popolnoma zameglili pogled na življenje, da sem tako skoraj pozabila na vse to kar me osrečuje.

In danes je spet vse drugače. Skozi okno sijejo čudoviti sončni žarki. Prostor prežema mir in zadovoljstvo. Vonj kave se meša z vonjem sveže opranega perila. In jaz sem zadovoljna.

Pospravim posteljo v spalnici, pospravim mizo v jedilnici, z vogala kuhinje jo opazujem ko se sproščeno reži in cepeta z nogami po sedežni garnituri. Stopim na balkon, še kava ima boljši okus in še tobak je slastnejši. Kar ne morem verjet, kako je lahko en dan tako drugačen od drugega.  Od kje vsa ta pozitivna energija, ki je tako dolgo ni bilo na spregled.

Odpravim se v kopalnico, pod tuš.

Curek vroče vode mi polzi z mokrega lasišča prek obraza vse nižje in nižje do tal bele kadi in se tam v rahlem vrtincu pogreza v neznano. Prijeten dotik dišečega mila, ki drsi po moji koži in nežen gib spolzkih rok po oblinah mojega telesa. Odtekajoča se voda me spomni nate, tako zlahka boš odtekel, kot bo ona izginila v odtoku. In pogled na kurjo polt, ki se je porajala na površju gladke kože in napeta bradavička pod mojimi prsti mi porajata nasmeh. Prvič pomislim, da si ti tisti, ki boš prikrajšan. Spomin me ponese k trenutkom, ki sva jih preživela skupaj. In šele sedaj se zavem, kako zelo si užival v odzivnosti mojega telesa, kako si hlastal in iskal moje ustnice, kako ti je bilo srce, ko sem naslonila glavo na tvoje prsi. Komaj zdaj vem, da to ni bil fuk, kot si mi tolikokrat dopovedoval. Da je bilo veliko več. In ta več, ki sem se ga šele sedaj zavedla mi je v uteho. Vedeti, da tega ne boš mogel pozabit in da boš vsaj včasih v objemu bivše žene mislil name. Mala bitka, neznatna v celotni vojni, ki si jo tako gladko zmagal, a zame tako pomembna.

Brišem telo, zadovoljna, da je še vedno tako prožno in mladostno. In med tem ko se oblačim premišljujem katera roka ga bo naslednjič razvnemala. Čudovit vonj mila in deodoranta pa mi dopovedujeta, da ne rabim nobene roke več. Da je čisto dovolj če ugaja samo sebi.

In neko zadoščenje kar ne izbriše nasmeha z mojih lic in kar ne spusti zadovoljstva z moje duše. Tako malo je bilo potrebno, da sem odstrla meglico in se zagledala drugam. Malo dišeče kave, malo zavijajoče burje in toplega sonca, malo lepih akordov in prijetno dišečega perila. Pogled v ogledalu, dotik v kadi. En čisto majhen a velik jutranji objem. Pa te ni več….

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

Komentarji (8)

 1. alesi 26.12.2008 ob 21:27

  končno srečna??ma ja, …. ne vem zakaj gledaš moške kot smeti…

 2. nora 26.12.2008 ob 21:39

  se ti zdi?

 3. alesi 26.12.2008 ob 22:06

  misliš da se motim??

 4. nora 26.12.2008 ob 22:08
  nora

  nevem….na tej točki res nič več ne vem

 5. alesi 26.12.2008 ob 22:11

  alora čimlepše silvestrovanje…in srečno Novo leto!

 6. nora 26.12.2008 ob 22:45
  nora

  ja…tebi tudi

 7. skiny 27.12.2008 ob 23:57
  skiny

  bolj in bolj prebiram tvoje objave in vedno bolj v vsakem najdem sebe in moj problem :/

 8. nora 28.12.2008 ob 17:48
  nora

  skiny…uh to pa nevem če je dobro…k jst nisem s tega planeta ;)

Odgovori

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !